Inchidere depozit neconform de deseuri – Bicaz, jud. Neamt

DISTRIBUIȚI
Printeaza Catalogul de materiale geosintetice
Printeaza Brosura Rezervor Flexibil

Inchidere depozit neconform de deseuri – Bicaz

Beneficiar: Consiliul judetean Neamt
Antreprenor general: SC Victor Construct SRL Botosani
Suprafata: 30.000 mp
Materiale folosite: geocompozit bentonitic, geocompozit drenaj gaz, geocompozit drenaj apa
Servicii furnizate: Montaj sandwich geosintetice

Depozitele neconforme de deseuri

Depozitele neconforme de deseuri contin cantitati importante de reziduuri, acumulate in ani de zile, reprezentand surse semnificative de poluare a solului, a aerului si a panzei freatice si de imbolnavire a populatiei.

Civilizatia moderna, stilul de viata, dezvoltarea industriei au dus la producerea unor cantitati din ce in ce mai mare de resturi, care pot influenta negativ calitatea vietii, dar si sustenabilitatea mediului inconjurator.

Nu ne putem imagina cum ar arata totul in jurul nostru, daca aerul ar fi un smog continuu, am avea pungi de gunoaie la fiecare colt de strada, aerul ar fi imbacsit de tot felul de „arome”, apa ar fi de nefolosit. Din pacate, aceasta realitate exista, insa nu generalizata. Din fericire!

Tocmai de aceea este important sa pastram, sa protejam si sa aparam generatiile prezente si viitoare de efectele nedorite ale propriului nostru stil de viata. Eco-friendly deja nu mai este o sintagma folosita de dragul de a fi in trend, ci este un deziderat al nostru, al tuturora.

Deseurile neconforme pot afecta sanatatea celor din jur, pot impacta in mod negativ oamenii, mediul, aerul, apa.

In acest sens. lucrarile de inchidere a depozitelor neconforme reprezinta una dintre solutiile cele mai fiabile pentru a inlatura riscurile de poluare si a reda peisajului o noua viata, o noua infatisare, un nou inceput.

Prin lucrarile de inchidere si ecologizare, poluarea si disconfortul cauzate de depozitele neconforme de deseuri sunt eliminate.

Stiati ca:

  • In calitate de stat membru al Uniunii Europene, Romania are de indeplinit, pana in 2020, conform directivelor europene, urmatoarele obiective:

a. minimum 50% rata de reutilizare si reciclare din masa totala a cantitatilor de deseuri (hartie, metal, plastic si sticla);

b. operatiuni de valorificare materiala de minimum 70% din masa cantitatilor de deseuri ne-periculoase provenite din activitati de constructie si demolari;

c. 60% valorificare a deseurilor de ambalaje din total ambalaje introduse pe piata nationala;

d. cresterea  cantitatii colectata de deseuri electronice de 4 kg/locuitor;

e. colectarea separata a bio-deseurile in vederea compostarii si fermentarii acestora?

  • Romania are termen pana la finalul anului 2017 sa inchida 101 gropi de gunoi neconforme?

In caz contrar, Romania ar putea primi sanctiuni din partea forului european?

Inchidere depozit neconform de deseuri: o solutie impotriva efectelor poluarii mediului!